Az 1. osztályos tanítónők levele szükőknek, nagyszülőknek, gyermekeknek

Kedves Szülők, Nagyszülők, Gyerekek!

Ahogy azt sokan Önök közül gyermekük keresztelésekor megfogadták, hogy úgy nevelik és neveltetik gyermeküket, hogy felnövekedvén az Ő hitéről önként vallást tegyen, ebben a feladatvállalásukban is segítségükre lehet a Tompa Mihály Református Általános Iskola az oktatás mellett.

Szeretnénk pár mondatban leírni, miért jó döntés a mi iskolánkat választani.

A Tompa Mihály Református Általános Iskola magas színvonalú/többrétű oktatást biztosít tanulói számára. Felkészült, tapasztalt és szakképzett pedagógusok várják szeptembertől az iskolánkba érkező gyermekeket. Az alsó tagozat második évfolyamától idegen nyelv oktatásában részesülnek tanulóink, negyedik évfolyamon heti három órában, ötödik osztálytól csoportbontással heti 5 illetve 3 órában.

Iskolánkban többféle sportolási lehetőségből választhatnak a gyerekek pl.: tenisz, úszás, tájfutás, néptánc. Szeretnénk lehetőséget biztosítani néhány művészeti ág (pl. furulyaoktatás, zongora stb.) iskolán belüli oktatására.

Fontos iskolánk és pedagógusaink számára a családias légkör megteremtése.

Nagy gondot fordítunk a tehetséggondozásra és fejlesztésre.

Nevelésünk, oktatásunk középpontjában a gyermek áll. Mai világunkban fontosnak tartjuk a keresztyén értékrend átadást, a gyermekek e szerint való nevelését.

1. osztály:

-Napkezdő áhítatainkkal megteremtjük a munkához, tanuláshoz szükséges nyugodt légkört.

-Mesés, barátságos környezetbe várjuk 1. osztályos tanulóinkat. Célunk, hogy a mesék világán keresztül, játékos formában ismerkedjenek meg a gyerekek Betű és szám- ország „lakóival".

-A gyermekek életkori sajátosságaihoz, és képességeihez igazodva, a nekik megfelelő szemléltető eszközök segítségével közelebb visszük az elsajátítandó tananyagot. (pl. abakusz, bábozás stb.)

-Az oktatás fő eszköze nem csak a könyv és a füzet-hanem a pozitív megerősítés, dicséret, elismerés, jutalmazás. Hiszen a pici gyerekeknek ez a legnagyobb motivációs erő a tanuláshoz.

-Megfelelő időt szánunk a gyakorlásra, az ismeretek elsajátítására.

-Gyermekek képességeinek felmérése - egyéni továbbfejlesztés. A tanulási nehézséggel küzdő gyerekeknek fejlesztő órákat biztosítunk.

-A tanulóink fejlődéséről részletes negyedéves, átfogó értékelést készítünk a szülők számára. (Ezzel is segítjük a szülőket/gyerekeket a fejlődésben).

-Délután az igények és lehetőségek figyelembe vételével különböző szakköröket, foglalkozásokat szervezünk pl.: sport, furulya, angol, néptánc, tenisz.

-Célunk a családias légkör megteremtése: tanárok, szülők, diákok jó kapcsolatának kialakítása, melyet megalapoznak az évközi közös ünnepségek, kirándulások.

-Pedagógiai elveinket korunkra aktualizálva alkalmazzuk, pl.: a gyerek a világot, mint egészet ismerje meg, komplex tantárgyakat (művészet, testnevelés- néptánc, természetismeret) tanítunk.

-Nagy hangsúlyt fektetünk a magyar nyelvi nevelésre.

-Célunk még a természet megismertetése, tisztelete, szeretete.

-Oktatásunkban sokrétűen alkalmazzuk a kooperatív oktatástechnikákat.

-Református, egyházi oktatási intézményként, elsődleges számunkra a gyermekek lelki nevelése, hitre vezetése. Minden gyermek számára felekezete szerint, hetente kétszer órarendbe iktatva hittanórát tartunk, valamint az egyházi év rendje szerint az ünnepeinket megtartjuk.

„Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek;és legyetek nékem tanítványaim." (Jn 15,8)

Isten áldását kérve életükre:

Bibliák Éva tanító és Kolumbánné Molnár Anna osztályfőnök

Hozzászólások