"Mikrobik"! Kalandra fel, itt a MICRO:BIT! - Játékos programozás és kódolás

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája eredményesen pályázott a Nemzeti Tehetség Program NTP-MTTD-18 kódjelű kiírásban, 60 órás, tanórán kívüli, a matematikai, vagy a természettudományos, vagy a digitális kompetenciák elmélyítését szolgáló, élmény- és felfedezés központú, komplex tehetséggondozó program megvalósítására.

Projekt címe: "Mikrobik"! Kalandra fel, itt a MICRO:BIT! - Játékos programozás és kódolás

Az elnyert támogatás összege: 1 000 000 Ft.

A pályázat megvalósulásának időszaka: 2018/2019 – es tanév.

A programban résztvevő tanulók száma: 12 .

A foglalkozásokat tartja: Lukácsné Bogár Mónika

A tanév során a tanulók heti rendszerességgel végezzenek olyan kódolási és programozási tevékenységet, amely fejleszti a problémamegoldó képességet, az algoritmikus gondolkodást, a kreativitást, valamint alkalmassá teszi őket arra, hogy meglévő ismereteikből és tudásukból új tudást hozzanak létre.

A műhelymunka során a kódolás történelmi gyökereinek felkutatásakor - a titkosírások megismerése és kipróbálása után – saját titkosírást is készítenek.

A kódolás alapjait a code.org oldalon és a Scratch felhasználóbarát felületén sajátítják el a tanulók, majd a Micro:bit könnyen és gyorsan tanulható programozásakor kamatoztathatják a megszerzett ismereteket.

A foglalkozásokon a kódolással párhuzamosan a tananyagon túlmutató, az informatika órán nem alkalmazott IKT eszközök megismerése (virtuális faliújság, QR-kód olvasó és szerkesztő, szófelhő, infografika), kreatív használatuk fejlesztése történik.

A tavasz folyamán kirándulást tervezünk az Óbudai Egyetemre, a Csodák Palotájába és meglátogatunk majd egy interaktív galériát (3D Gallery Budapest), ahol kötelező valamilyen „okoseszköz” kreatív használata.

A program zárásaként QR-kódos csapatjátékra hívjuk a szülőket, testvéreket, barátokat, képregényt és posztert készítünk az év legszebb, legviccesebb pillanatairól.

Hozzászólások